Het boekhoudreglement voor de kerkfabrieken: de korte maar krachtige bevraging

Het is ondertussen dertien jaar geleden dat de eerste budgetten en meerjarenplannen door de Vlaamse kerkfabrieken werden voorbereid volgens de regels van het nieuwe boekhoudreglement en de modellen van het bijhorend ministerieel besluit: weg met het vermoedelijk resultaat, de gewone en buitengewone dienst, … en welkom exploitatie en investeringen, meerjarenplan, K1, K2, Y en Y’, inventaris en staat van het vermogen.

Met deze bevraging houden we even de vinger aan de pols van de talrijke penningmeesters die sindsdien loyaal aan het boekhoudkundige roer van hun kerkfabriek zijn blijven staan.

Was u toentertijd bij de omschakeling van oud naar nieuw in 2007 al van de partij, hebt u nog kunnen meegenieten van de eigenheid van het oude regime (laatste jaarrekening in 2007) en bent u sindsdien ononderbroken actief in de kerkfabriek? Dan zullen onderstaande 15 vragen u zonder twijfel kunnen beroeren.

Meer dan (letterlijk!) vijf minuten van uw tijd zijn er niet nodig om ons te helpen de hervorming te appreciëren naar uw streng en rechtvaardig oordeel. Van harte bedankt voor uw medewerking!

Vul hier de enquête in

Uw foto in de kijker

Antwerpen - Hoboken - Vandeweyer
MAASMECHELEN - VUCHT - Gerochristos
3960 BREE - Tongerlo - Theuwissen
Neeroeteren - - Hendrikx
Anterpen - Ekeren - Staes
Zaventem - Zaventem - Van Nuffel
Zonnebeke - Zandvoorde - Blanckaert
Genk - Genk - Verachtert
SelecteerZonnebeke ... - Zandvoorde - Blanckaert
Genk - Boxbergheide - Verachtert
Genk - Boxbergheide - Verachtert
Genk[3600] - Boxbergheide - Verachtert
Genk[3600] - Boxbergheide - Verachtert
Kortrijk - - Sint-Pius X
Genk - Boxbergheide - Verachtert
IC Verzekeringen